Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Dream Team is indul a Budapest-Bamakón

Szöveg: honvedelem.hu / Mixonline |  2009. július 29. 6:53

A Magyar Honvédség Dream Teamje is elindul a 2010-es Budapest-Bamako tereprali-versenyen. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a futam keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a katonák a speciális terepen szerzett tudást és tapasztalatokat az afganisztáni misszióban hasznosítanák.

Polgár András futamigazgató bejelentette: a január 16-án rajtoló versenyen asszisztencia-partner és a korábbinál nagyobb létszámú mentőcsapat lesz.

Hat katonával indul a Gepárd Dream Team a következő Budapest-Bamakón – mondta Szekeres Imre. A honvédelmi miniszter hozzátette: az ötlet Afganisztánban született, amikor egy nem létező úton haladtak, és rájöttek, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a speciális terep-tudásra. A hazai és külföldi ralikon egyébként mostantól évente 6 új katona vehet részt, akik átadják tudásukat a többieknek.

Polgár András futamigazgató arról beszélt: az ötödik futamra a verseny kinőtte önmagát, ezért 2010-ben már asszisztencia-partnerrel és nagyobb mentőcsapattal rajtolnak a csapatok, mind a kaland, mind pedig a verseny kategóriában. Hozzátette: elkészült az új szabályrendszer is, ami a verseny során felmerülő kérdéses helyzetekre egyértelmű választ ad. A megmérettetésen elindul Budai Zsuzsa és Serdült Orsolya szépségkirálynő is, a futamról pedig az RTL Klub a Dakarhoz hasonló módon naponta beszámol majd.

A Budapest-Bamako futamot 2006-ban rendezték meg először. Az útra hagyományosan bárki, bármivel nevezhet. A túra kategóriában indulóknak gyakorlatilag csak le kell érniük Mali fővárosáig egy aszfaltúton, nekik a nap végén mindig egy kijelölt városba kell beérniük. A versenyzőknek tájékozódási és terep-feladatokat kell megoldaniuk, vagyis földrajzi koordináták alapján haladnak a világ legnagyobb szaharai motorsport versenyén.