Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A HM is részt vesz a közmunka-programban

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 30. 9:19

Április 29-én írta alá Dr. Szekeres Imre a Honvédelmi Minisztérium, Dr. Lamperth Mónika a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, illetve Gráf József a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője, valamint Nagy János a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elnöke, Heinzinger István, s MÁV vezérigazgatója és László Sándor a Magyar Közút Kht. vezérigazgatója az említett szervezetek közmunka-programban való részvételéről szóló megállapodásokat.

A Kormány ezzel a programmal ideiglenes munkalehetőséget kíván nyújtani a hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli embereknek.
Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a megállapodás aláírása után elmondta: a minisztérium örömmel vesz részt ismét ebben a hasznos kezdeményezésben, erdőgazdaságai révén, egy erdőművelési közmunkaprogrammal.

A Honvédelmi Minisztérium először 2007-ben kapcsolódott be a közmunkaprogramba, szintén egy erdőművelési projekttel. A tavalyi programban mindhárom HM erdészet részt vett, társaságonként havi átlagban 40 fő foglalkoztatásával. A program keretében az erdőgazdaságok olyan, nem közvetlen profittermelő munkákat tudtak támogatás felhasználásával, közmunkában elvégeztetni, amelyek által a kezelésükben lévő erdők szebbé, rendezettebbé, tisztábbá váltak, továbbá jelentős területeken végeztek el erdőápolási munkákat is.

A Honvédelmi Minisztérium vonatkozásában az idei program futamideje 7 hónap, a támogatás a három erdőgazdaságra együttesen 160 millió forint, a saját erő pedig 40 millió forint. A 7 hónapos időtartam alatt idén – a nagyobb összegű elnyert támogatásnak köszönhetően – a tavalyinál több, havi átlag 65-70 fő számára tudnak az erdőgazdaságok időszakos közmunka-lehetőséget nyújtani.