Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonák és a gyerekek is kaptak “ajándékot”

Szöveg: Szabó Béla |  2008. augusztus 19. 8:48

A Jackal Stone 2008 gyakorlat részeként a Floridai Légi Nemzeti Gárda 202-es, „Red Horse” építőszázada az elmúlt öt hétben jelentős beruházásokat hajtott végre a Szolnokon, az MH Béketámogtó Kiképző Központban. Az amerikai katonák egyebek mellett kiképző objektumot, korszerű mosodát, fegyvertisztító helyet és fegyverszobát, valamint új szolgálati helyiséget alakítottak ki a kiképzőközpontban.

Ezzel egy időben a BTKK kérésére az Amerikai Egyesült Államok Hadserege Európai Parancsnokságának stuttgarti székhelyű segélyprogram hivatala forrást biztosított arra is, hogy a kiképző központ mellet lévő Szentgyörgyi Albert általános iskola részére egy játszóteret is építhessenek a „202-esek".

A két beruházást ünnepélyes keretek között augusztus 18-án – dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, valamint Tömböl László mérnök altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának jelenlétében – April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok Budapestre akkreditált nagykövete adta át a katonáknak és a gyerekeknek.

Fotó: Rácz Tünde

1595879413
 

1595879414