Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A közlekedés biztonsága érdekében

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. július 13. 15:07

Megállapodást írt alá Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint dr. Becske Lóránd, a Közlekedésbiztonsági Szervezet főigazgatója július 13-án, szerdán a Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner termében.

1595921723
Fodor Lajos, a tárca közigazgatási államtitkára az aláírást követen elmondta: e megállapodásnak elsősorban a légi balesetek megelőzésében lesz nagy szerepe, de hozzájárul egymás szakembereinek képzéséhez is. Mint eddig is, ezután is közösen vizsgálják ki a légi katasztrófákat, és közösen próbálják meg azokat elkerülni a jövőben is.

„Bízom benne, hogy ez a megállapodás hosszú időn keresztül biztosítja a szakmai együttműködést – jelentette ki az államtitkár.

Benkő Tibor vezérezredes is a megelőzésre helyezte a hangsúlyt, amikor a hiánypótló megállapodás aláírásának jelentőségét méltatta. Leszögezte, hogy közösek a célok, a szándékok, s az együttműködés erősítése a polgári és a katonai szféra között továbbra is elsődleges feladat.

Becske Loránd főigazgató utalt rá, hogy már 2006 óta kapcsolat van a honvédelmi tárca, a honvédség és az általa vezetett szervezet között, és ezt most szerződésbe is foglalták. A légi baleseteket továbbra is a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja majd ki, de a Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség adatokkal segíti a munkájukat, valamint közös lesz a szakemberek továbbképzése is.

1595921724

 Fotó: Rácz Tünde