Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Logisztikai Ellátó Központba látogatott a miniszter

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. július 30. 14:10

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter július 30-án látogatást tett a Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központnál. A minisztert és delegációját a vezérkari tanfolyamról visszatérő Barnucz Albert mérnök ezredes, a központ parancsnoka, valamint Leskó Zsigmond alezredes, a szervezet parancsnok-helyettese, megbízott parancsnok fogadta.

Hende Csabát a látogatásra Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, Horváth József dandártábornok, a MK Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató-helyettese, Kovács József vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi parancsnokságának parancsnoka, Deák János nyá. vezérezredes, valamint Lőrincz Kálmán nyá. vezérezredes, a Honvédelmi Minisztérium főtanácsadói kísérték el.

1595905250
A parancsnoki jelentés után, az ünnepi állománygyűlésen a honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: a seregben szolgáló katonák hivatásszeretetének, hazaszeretetének köszönhető, hogy a Magyar Honvédség még működőképes. Mint mondta, erősebb, jól felszerelt, kiválóan kiképzett honvédségre van szükség.

Hende Csaba kevesebb papírfelhasználásra szólította fel a központ katonáit. Mint elmondta: a Magyar Honvédség katonánként naponta csaknem nyolc A4-es papírt használ el, miközben az informatikai fejlesztésekre sok pénzt költenek. A miniszter hozzátette: a Honvédelmi Minisztérium reprezentációs keretét az előző vezetés május végéig negyven millió forinttal lépte túl, ám a jövőben erre nem lesz példa. Hende Csaba a rendezvényen kifejtette azt is, hogy a korrupciós ügyeket fel fogják göngyölíteni.

A miniszter az állománygyűlésen azt mondta: kemény munkát követel és vár el a katonáktól. A jövőbeni tervek közül kiemelte az önkéntes tartalékos haderő létrehozását, új életpályamodell kialakítását (és az ehhez tartozó illetményemelést), a tisztképzés átalakítását. Tovább hangsúlyozta, hogy az Állami Egészségügyi Központ ismét Honvéd Kórház néven működik, ahol október 1-től feláll a vezérkar egészségügyi csoportfőnöksége. A miniszter hozzátette: jelenleg mintegy 3000 alkalmazott dolgozik a kórházban, köztük több katonaorvos is.
Végül azt mondta: az ország vezetése tisztában van azzal, hogy egy jól működő erős honvédség az ország megújulásának része.

A miniszter beszédének befejeztével a katonák számára lehetőség nyílt kérdéseket feltenni. Hende Csaba egy kérdésre válaszolva elmondta: a központban létszámbővítést terveznek.

Az állománygyűlést követően a delegáció megtekintette a központ raktárait.

1595905250
 

1595905250
 

1595905250
1595905251
 

1595905251
 

1595905251
 

Szöveg: Kánya Andrea
Fotó: Dévényi Veronika