Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar felségjelű C-17 Mazar-e Sharifban

Szöveg: Jentetics Róbert főtörzsőrmester |  2010. július 30. 14:16

Az MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán állománya a héten megkezdte a missziók váltásával kapcsolatos logisztikai szállítási feladatokat. A logisztikai szakállománya fogadta a Mazar-e Sharif-i légibázison a Magyarországon egyéves születésnapját ünneplő Nehéz Légiszállító Ezred állományában szolgálatot teljesítő C-17 Globemaster III repülőgépet.

Ezzel kezdetét vette az afganisztáni hadszíntéren szolgáló missziók váltásával kapcsolatos nagy távolságú anyagszállítás. A magyar katonákat jó érzéssel töltötte el a magyar felségjelzéssel ellátott C-17-es fogadása. Az interkontinentális szállítást egyhetes szervezési, előkészületi munkák előzték meg, amelyeket az MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán és a Nemzeti Logisztikai Elem kijelölt állománya közösen hajtottak végre.

A Pápa – Mazar-e Sharif logisztikai légihíd lehetővé teszi nagy mennyiségű felszerelés gyors és biztonságos szállítását az országok között.
A magyar katonák által légiszállításhoz előkészített szakanyagok és személyi felszerelések berakását a Bundeswehr nagy teljesítményű speciális rakodógépei végezték. A kiváló szervezésnek köszönhetően a mintegy nyolc tonna szakanyag berakodása zökkenőmentesen zajlott le.

 

 

Fotó: Csanádi Zsolt törzsőrmester