Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alakuló állománygyűlés az MH Műveleti és Doktrinális Központban

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. január 29. 9:21

Január 25-én ünnepi állománygyűlésen került sor a 2011. január 1-én, a honvédelmi miniszter által alapított MH Műveleti és Doktrinális Központ parancsnoki beosztásának átadás-átvételére. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Győrössy Ferenc nyugállományú altábornagy, valamint Juhász István vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar törzsigazgatója is.

1595913433
A honvédelmi miniszter határozatának ismertetését követően a HM Honvéd Vezérkar főnökének képviseletében Orosz Zoltán vezérőrnagy köszöntötte a központ állományát. Elmondta, a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar új struktúrájának, vezetési rendjének kialakítása, feladatainak megfogalmazása maga után vonta a vezérkar munkáját közvetlenül támogató szervezetek feladatrendszerének áttekintését és átalakítását is.

Ennek keretében jött létre az MH Műveleti és Doktrinális Központ, amelynek fő feladata – ahogy jogelőd szervezeteinek is – a vezérkar és a Magyar Honvédség tevékenységének szakmailag megalapozott, átgondolt támogatása. A szervezet feladatrendszere átalakult, a fegyverzet-ellenőrzési és a békeműveletekkel kapcsolatos tevékenység más szervezetekhez került, ugyanakkor a doktrínák megalkotásával, gondozásával kapcsolatos feladatok teljes egészében a szervezet hatáskörébe kerültek.

A tábornok megköszönte Süle Attila mérnök ezredes és Sipos Sándor ezredes lelkiismeretes, a szervezet átalakításának zökkenőmentes átalakításához elengedhetetlenül fontos munkáját. Hangsúlyozta, hogy az újonnan kinevezett parancsnok tapasztalata és életútja garancia arra, hogy az új szervezet magas szinten fogja ellátni feladatait.

1595913433
Sipos Sándor ezredes beszédében áttekintette az elmúlt időszak sokszor embert próbáló feladatait és megköszönte azt a támogatást, amit az MH Műveleti Központ törzsfőnökeként a szervezet vezetése során az elöljáróktól és a központ személyi állományától kapott.

Gulyás Zoltán ezredes, az MH Műveleti és Doktrinális Központ kinevezett parancsnoka méltatta a jogelőd szervezet eddig végzett példaértékű munkáját és megfogalmazta elvárásait a központ állományával szemben. Megköszönte a szervezet korszerűsítésének előkészítése és végrehajtása során végzett munkát, majd beszédét Széchenyi István soraival zárta: „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn."

A beszédek elhangzása után került sor a csapatzászló átadására.
Az ünnepséget követő állófogadáson Juhász István vezérőrnagy pohárköszöntőjében méltatta a jogelőd szervezet, az MH Műveleti Központ munkáját, és sok sikert kívánt az újonnan megalakult szervezetnek és parancsnokának.

1595913434