Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta a miniszter

Szöveg: kormany.hu |  2011. március 23. 20:14

Alaptörvényünk, jogrendünk alapja: szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között – kezdte felszólalását Hende Csaba honvédelmi miniszter az új alaptörvényről szóló március 23-i parlamenti vitában. Hende Csaba szerint nemzetünk addig áll fenn, amíg tudjuk és érezzük, hogy összetartozunk a jogokban és a kötelességekben.

A honvédelmi miniszter kihangsúlyozta: az új alaptörvény elfogadásának napjától újra magyar honvédek őrzik majd a magyar Szent Koronát.

Hozzászólásában kiemelte, hogy a kormány még az idén törvényt alkot a hősök sírhelyének megóvásáról, hiszen „a hősök emlékezete, nyughelyeinek felderítése, méltó állapotban tartása kiemelt fontosságú ügy, a nemzet megmaradásának egyik kulcsfontosságú kérdése. A hősök érdemeit ezért is rögzíti most az alaptörvény".

A miniszter szerint „az Önkéntes Honvédelmi Tartalékos Rendszer jelentőségében és nagyságrendjében a honvédelem 1990 utáni történetének legnagyobb haderő-fejlesztési vállalkozása". Kiemelte továbbá annak fontosságát, hogy az új alaptörvény kőbe vési az önkéntes honvédelmi tartalék erő fenntartásának kötelezettségét.

Hende Csaba beszéde végén egy felelősséggel átgondolt és szövegezett alaptörvény támogatására kérte képviselőtársait.

Az új alkotmánykoncepciót ide kattintva töltheti le.