Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bosnyák tér: tovább dolgoznak a tűzszerészek

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. december 8. 10:48

Az újabb kutatás előtt a tűzszerészek hétfőn egyeztetnek a rendőrséggel a Bosnyák tér lezárásával kapcsolatban – mondta Tószegi Péter, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese.

A hétvégén szombaton körülbelül 300, vasárnap 50-60 kilogrammnyi, a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet találtak a tűzszerészek a Bosnyák téren, egy régészeti feltárásnál. Az egyeztetések arról szólnak, hogyan lehetne a legkevesebb kellemetlenséget okozni a környékbelieknek a lezárások kapcsán.

Tószegi Péter elmondta, hogy a hétfői, további kutatások előtt a rendőrséggel egyeztetve próbálják megkönnyíteni a környéken lakók helyzetét a tűzszerészek. Szombaton és vasárnap több háztömböt is ki kellett üríteni a bombák keresése miatt. A területet lezárták és a BKV-járatok a Bosnyák tér és a Miskolci utca között nem közlekedtek, a Telepes utca felé terelték a buszokat.

Egyelőre még mindig nem tudni, hogy hétfőn mekkora területet érintenek a lezárások. Egyeztetés lesz a tűzszerészek, a rendőrség és az önkormányzat között, hogy olyan megoldást találjanak, ami a környék lakóinak, illetve az arra közlekedőknek a legoptimálisabb, úgy, hogy közben a tűzszerészek biztonságosan tudják végezni munkájukat – mondta a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese.