Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Díjak, kupák, elismerések, búcsúztatások

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2010. december 16. 15:11

Több napirendi pontja volt a szokásos hétfő reggeli ezredsorakozónak Győrött december 13-án. Leendő nyugdíjasainkat búcsúztattuk, az ezred különböző sportversenyeinek, valamint a december 3-ai fegyvernemi nap versenyeinek helyezettjei vehették át az érmeket, okleveleket, kupákat. Emellett az éves kiemelkedő munkájuk elismeréseként többen emléktárgyban részesültek.

A Magyar Honvédség kötelékében, beosztásaiban huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül – nyugállományba helyezése alkalmából – a honvédelmi miniszter Honvédségért Emlékplakettet, az ezred parancsnoka pedig csapatérmet adományozott Sinkó Ferenc őrnagynak, Seszták József őrnagynak, Szincsák András őrnagynak és Sidó Attila törzszászlósnak. Az elismerések átadását követően az alakulat parancsnoka a felsorakozott ezred előtt ismertette a búcsúzó kollágák pályafutásának főbb állomásait, elért sikereiket.

1595911536
A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka az ezred hét katonájának (Gyurán Gábor századosnak, Kovács Péter századosnak, Fábry László századosnak, Andorka László századosnak, Kántor Zsolt zászlósnak, Tekler János zászlósnak, Hauke Péter zászlósnak) adományozott emléktárgyat beosztásukban végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül. A „Logisztikusok Napja" alkalmából kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Juhász Zsolt százados vehetett át emléktárgyat.

A következőkben Tamás Gábor alezredes a sportversenyek eredményeit hirdette ki. A Honvéd Arrabona Sportegyesület 2010 novemberében megrendezett 2. Borbála Tekeverseny dobogósai vették át az érmeket Kovács Ferenc mérnök ezredestől, az alakulat parancsnokától. A női egyéni számot Vinczéné Buzási Zsuzsanna zászlós nyerte, Sebjánné Mikóczi Erzsébet zászlós, valamint Nagy Istvánné közalkalmazott előtt. A férfiaknál Papp István közalkalmazott,

1595911536
Vincze Csaba törzszászlós, Csuti József főtörzsőrmester volt a sorrend. A csapatversenyt az ezredtörzs csapata (Bozsóki Attila mérnök alezredes, Vincze Csaba törzszászlós, Papp István közalkalmazott) nyerte. A logisztikai zászlóalj (Csuti József főtörzsőrmester, Ihász Roland főtörzsőrmester, Madarász István törzsőrmester, Kovács Tibor szakaszvezető), valamint a vezetési zászlóalj csapatát (Sándor Ferenc mérnök alezredes, Ferenczi Zsolt József mérnök őrnagy, Bebesi László százados, Orbán László százados) utasította maga mögé.

A 2010. évi ezred sportbajnokságok összesített pontversenye is hasonló eredménnyel zárult. Első helyezett az ezredtörzs lett, majd a logisztikai zászlóalj és a vezetési zászlóalj állhatott fel a képzeletbeli dobogóra. Negyedik-ötödik helyen a 2. légvédelmi rakétaosztály, valamint az 1. légvédelmi rakétaosztály végzett. 2010-ben az ezred legjobb sportolói címet Szabó Szilvia százados (női kategória),

1595911536
Bondár Lajos törzsőrmester (35 év alatti kategória), Dörgönye Norbert zászlós (35 év feletti kategória) nyerte el.
Végezetül a december 3-ai fegyvernemi napon született eredményeket hirdették ki. A röplabda bajnokságot az 1. légvédelmi rakétaosztály csapata nyerte, paintball-ban a 2. légvédelmi rakétaosztály végzett az élen, labdarúgásban az ezredtörzs csapata volt a legjobb. Fekvenyomásban Vágó Attila zászlós, Sipőcz Attila főhadnagy, Tihanyi Miklós százados volt a sorrend. A hölgyeknél Szabó Szilvia százados Földi Beáta törzsőrmestert és Tóka Henrietta századost utasította maga mögé.

Korábbi évek hagyományait visszaállítva az idei fegyvernemi napon ismét rendeztek kötélhúzást is az alegységek csapatai részére. A jeles eseményre alapított vándorserleget a vezetési zászlóalj tízes fogata nyerte.

1595911537