Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évzáró ezredsorakozó

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2011. december 14. 14:07

Az év utolsó ezredsorakozóján kitüntetések, elismerések átadására és a Szent Borbála tiszteletére rendezett sportversenyeken elért eredmények díjazására került sor a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél.

Elöljáró parancsnokai javaslatára, beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül a fegyvernem napja alkalmából a honvédelmi miniszter a Szolgálati Érdemjel arany fokozatát adományozta Kalamár Dezső Csaba főtörzszászlósnak, ezüst fokozatát Orosz László századosnak és bronz fokozatát Benkő Szabolcs főtörzsőrmesternek. Munkája elismeréséül III. osztályú Honvédelemért kitüntető címet kapott Salamon Istvánné közalkalmazott, míg Zámbó Tibor közalkalmazott emlékplakettet vehetett át.

1595928669
A NATO Afganisztáni Kiképző Misszió és az Egyesített Biztonsági és Átalakítási Erők Parancsnoksága nevében, William B. Caldwell altábornagy javaslatára az Amerikai Egyesült Államok védelmi miniszterhelyettese az ARMY Commendation Medal kitüntetést adományozta a NATO Kiképző Misszióban végzett kiemelkedő érdemeiért és szolgálatáért Szabó Péter főtörzsőrmesternek, amit az ezred parancsnoka adott át.

A kitüntetések átadását követően sportteljesítmények elismerésére került sor. Szent Borbála tiszteletére, a fegyvernem napja alkalmából a Honvéd Arrabona Sportegyesület rendezett sportversenyeket, melyek között szerepelt kispályás labdarúgótorna, röplabdabajnokság, tekeverseny és kispuska-lőbajnokság is. A versenyek dobogósai Kovács Ferenc mérnök ezredestől vehették át érmeiket.

A korábbi évek hagyományait követve az idei fegyvernemi napon is sor került az ezred alegységei közötti kötélhúzóversenyre, ahol a vezetési zászlóalj maga mögé utasította az ezredtörzs és az 1. légvédelmi rakétaosztály csapatát.

A 2011. év utolsó ezredsorakozóján adták át az Év Sportolója címet is, amit az idei évben Tolnai Mónika szakaszvezető és Bozzay Balázs törzsőrmester vehetett át.

Az ezredsorakozó zárásaként Kovács Ferenc ezredes, az ezred parancsnoka megköszönte a személyi állomány egész éves munkáját és békés, boldog karácsonyt, valamint sikerekben gazdag, boldog új évet kívánt mindenkinek.

1595928670
 
1595928670