Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fenyőünnep, ajándékosztó Télapóval

Szöveg: Szűcs László |  2008. december 22. 13:14

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison szolgáló hivatásos és szerződéses katonák gyermekeit várták az alakulat fenyőünnepségére december 22-én. A gyerekek számára az igazi meglepetést a Télapó jelentette.

Csaknem kétszázötven gyermek, a legkisebb még tipegni is alig tudott, a legnagyobb pedig éppen csak betöltötte a tizedik évét. Õket látták vendégül hétfőn a kecskeméti katonai repülőtéren megrendezett Fenyőünnepen, ahol személyesen még a Télapó is megjelent.

Különféle játékokkal, pogácsával és forró kakaóval várták a gyerekeket ezen a hideg decemberi napon a szervezők.

Persze mindenki hamar kimelegedett a földre fektetett tornaszőnyegeken, ahol mindenki kedvére ugrálhatott, futkoshatott. Aki pedig „csendesebb" elfoglaltságra vágyott az rajzolgathatott, vagy éppen nézhette, miként szalad a játékvonat a hatalmas terepasztalon.

A színpadon eközben a piros ruhás, nagyszakállú télapó sorra szólította a gyerkőcöket. Ajándékot azonban csak akkor kaphattak, ha elénekeltek egy karácsonyi dalt.

A rendezvényen részt vett Szekeres Imre honvédelmi miniszter is, aki egy csodaszép ajándékot is hozott. Mégpedig a Dió Duó együttest, akik felejthetetlen műsort adtak.

További képek:

 

 

 

 

 

Fotó: Szűcs László