Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hosz-szekció országos találkozója

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2011. április 29. 10:03

Idén a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár adott otthont a Honvédszakszervezet (Hosz) Szerződéses Szekciója országos találkozójának. A kétnapos eseményt a Hosz elnöke, Czövek János nyitotta meg, majd dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a tartalékos rendszer és a humánstratégia jelentőségéről, amely a társadalmi kapcsolatok erősítésének egyik záloga lehet.

Ezt követően Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese szólt és erősítette meg az államtitkár szavait. Hangsúlyozta az összefogást és beszélt a humánszolgálat eredményességéről, lehetőségeiről.

A beszédek után a szerződéses állomány képviselői feltehették azokat a kérdéseket, melyek leginkább foglalkoztatják a katonákat. Az állomány jelentős részét érintő problémák a lakhatás, az előmenetel és a járandóságok köré csoportosultak, melyekre az elöljárók válaszoltak is.

A fórumot követően a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar képviselői tájékoztatták a szerződéses szekció tagjait a humán, személyügyi, pénzügyi, logisztikai és egészségügyi szakterületek aktualitásairól.

1595917829
 
1595917829
 
1595917830
 
1595917830
 

 
 Fotó: A szerző felvételei