Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kihelyezett ülést tartott a tudományos munkacsoport

Szöveg: Dr. Gyulai Gábor mérnök ezredes |  2012. január 26. 13:34

A Honvédelmi Minisztérium tudományos munkacsoportja (HM TMCS) tartott ülést január 24-én, kedden. A munkacsoport – amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter tavaly augusztusban hozott létre – tagjai a tárca kijelölt kutatóhelyeinek képviselői, valamint a Honvéd Vezérkar főnöke és a HM Humánpolitikai Főosztály delegáltjai.

1595930491
A munkacsoport kihelyezett ülését Budapesten, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (HM FHH) Haditechnikai Intézetében (HTI) tartották. Dr. Keszthelyi Gyula, a hivatal főigazgatója nevében Simon Attila mérnök ezredes mint vendéglátó köszöntötte a vendégeket. Ezt követően a meghívott tudományos szakfolyóiratok – AARMS, Hadtudomány, Hadmérnök, Haditechnika, Katonai Logisztika – főszerkesztői mutatták be röviden tevékenységüket.

A továbbiakban a tanácskozás résztvevői bővebben is megismerkedhettek a házigazdák tudományos életével, tájékoztatást kaptak a haditechnikai eszközök logisztikájával, beszerzésével, kutatás-fejlesztésével kapcsolatos szerteágazó tevékenységekről. Dr. Hajdú Ferenc mérnök alezredes előadást tartott a HTI több mint 90 éves történelmének főbb állomásairól és bemutatta az intézet múzeumát. Hajdu Attila mérnök alezredes, a HTI  Kutatási, Fejlesztési és Tudományos Osztályának vezetője az intézet által végzett speciális vizsgálatokból adott ízelítőt a résztvevőknek a ruházati és a rádiótechnikai laboratóriumban.

A délutáni napirendi pontok fő témái közt szerepelt azoknak a javaslatoknak a megvitatása, melyek a tárcánál folyó racionalizálásból adódó szervezeti módosulásoknak a TMCS munkáját érintő vonzatai kezelésére irányulnak, illetve a munkacsoport idei munkatervére vonatkoznak. A TMCS következő kihelyezett ülését február 22-én rendezik meg.