Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kinevezték a védelmi bizottságok titkárait

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. május 11. 16:24

Hende Csaba honvédelmi miniszter a fővárosi és megyei védelmi bizottságok titkárainak kinevezéséről szóló határozatokat adta ma át Budapesten. A kinevezéseket a 2012. január 1-jétől hatályos új jogszabályi környezet tette szükségessé.

A Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában a miniszter mellett megjelent Fodor Lajos, a tárca közigazgatási államtitkára, dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért felelős államtitkára, valamint dr. Virág Rudolf, a KIM területi államigazgatás fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkára.

1595935545
A kinevezési okmányokat a szakmai előadások után adták át. Köszöntőjében Hende Csaba honvédelmi miniszter kiemelte: ez a nap a magyar állam újjáépítésének rendkívül fontos állomása, mivel a védelmi bizottságok funkciói kiemelt jelentőségűek. A mostani változásokat illetően a tárcavezető leszögezte: a normális, ésszerű rendszer állt helyre, hiszen az állami szerepeket állami szerveknek kell ellátniuk. A jövőre nézve zökkenőmentes együttműködést, erőt, egészséget és katonaszerencsét kívánt a kényes és nehéz feladatokhoz az újonnan kinevezett titkároknak.

Az eseményt – a kinevezések előtt – dr. Tokovicz József mérnök dandártábornok, a HM Védelmi Hivatal (HM VH) főigazgatója nyitotta meg, majd dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok beszélt a katasztrófavédelem legfontosabb feladatairól. Ezt követően Tokovicz József tartott előadást a titkárok kiválasztási folyamatában érvényesített szempontokról, a titkárságok átszervezési munkálatairól. Kocsis Lajos ezredes, a HM VH Védelmi Igazgatási és Koordinációs Igazgatóságának igazgatója a védelmi igazgatás 2012-es honvédelmi követelményeiről beszélt.

1595935545

 Fotók: Rácz Tünde