Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a magyar katonáknak

Szöveg: kormany.hu |  2011. november 23. 14:08

Munsi Abdul Majeed-et, Baghlan tartomány kormányzóját és Moh. Rasul Mohsene-t (Rasul Khan), Baghlan tartományi sura elnökét fogadta november 23-án, szerdán hivatalában Hende Csaba honvédelmi miniszter. A találkozón Hende Csaba mellett magyar részről részt vett Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, valamint Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára.

A felek áttekintették a Baghlan tartományi magyar szerepvállalást. Munsi Abdul Majeed tartományi kormányzó köszönetet mondott a magyar kormánynak, a honvédségnek és a magyar társadalomnak a segítségért. Elhangzott: Baghlan tartományban úgy gondolnak a helyiek a magyar katonákra, mint a közeli szeretteikre; támogatják és tisztelik a magyar katonákat.

Az afgán delegáció a továbbiakban ellátogat a Parlamentbe, majd részt vesz a PRT (Tartományi Újjáépítési Csoport) kormánybizottság ülésén, valamint az azt követő sajtótájékoztatón. Este a Honvédelmi Minisztérium díszvacsorát ad a vendégek tiszteletére.

 HM Sajtóiroda


Fotó: MTI / Kovács Tamás