Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közszolgálati egyetem alapítását tervezik

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. június 18. 14:40

Közszolgálati egyetem alapítását tervezik a honvédségi felsőoktatás, a Rendőrtiszti Főiskola, valamint az Államigazgatási Egyetem összevonásával – a katonák kérdésére válaszolva beszélt erről a hivatalos látogatáson Afganisztánban tartózkodó dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport állománygyűlésén.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és az Államigazgatási Egyetem egyesítésével létrejövő új közszolgálati egyetem segítené a katonai pályájukat befejező honvédségi állomány polgári életbe történő visszailleszkedését, illetve további karrierlehetőségét – hangsúlyozta a miniszter.

Aktuális kérdésekről szólva Hende Csaba bejelentette, hogy csak a Honvédelmi Minisztériumtól nem vonta el a kormány a tavaly zárolt költségvetési forrásokat, ezzel is jelezve, hogy a honvédelem ügye kormányzati szinten is kiemelt terület.

A Honvéd Vezérkar leváltásával kapcsolatban elmondta, hogy Sólyom László köztársasági elnököt személyesen tájékoztatta a lépés indokairól, amelyek között a volt vezetés által jóváhagyott, a valós képnek nem megfelelő védelmi terv is szerepelt, amelyben olyan képességeket is szerepeltettek, amelyek jelenleg nem léteznek, és emiatt Magyarországnak haladékot kellett kérnie NATO-tól az új elképzelések kidolgozására.

További cikkek a honvédelmi miniszter afganisztáni útjáról:
OMLT: tanácsadás az önálló Afganisztán megteremtéséért
A biztonság a legfontosabb
Afganisztánban a honvédelmi miniszter

1595903433