Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összecsapott a KBH a szakszervezettel – a focipályán

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. szeptember 10. 22:47

Veszprémben került megrendezésre az MH Országos Amatőr Kispályás Labdarúgó Kupa. A megmérettetésre az ország minden részéről Hódmezővásárhelytől Pécsig jöttek a kispályás focit szerető játékosok. A kupa elnyeréséért 17 honvédségi szervezet küldte el a csapatait.

A játékosokat a rendező, MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka, Szűcs Pál ezredes köszöntötte. A verseny kiírásnak megfelelően a kupára, az amatőr focit kedvelő aktív és nyugállományú katonákat, valamint a Honvédelmi Minisztérium ellátási körébe tartozó polgári alkalmazottakat lehetett benevezni. A csapatok a saját honvédségi alakulat, vagy valamelyik bejegyzett honvéd sportegyesület nevében indulhattak. A négy előselejtező csoportba a csapatokat sorsolással osztották be. Az előselejtezőből, a középdöntőbe a csoportok első két helyezettje juthatott be, ezért a mérkőzéseket már az első perctől nagy hajtás jellemezte.

Délre a csapatok a körmérkőzések során meglehetősen sok energiát vesztettek. A csapatvezetők javaslatára a középdöntőben csökkentették a játékidőt 2×8 percre.

1595891152
 

A döntőt végül a Honvéd Szakszervezet és a Katonai Biztonsági Hivatal egyes csapata játszotta. A mérkőzés már az első félidőben is nagyon keménynek nézett ki. A szakszervezet kezdettől fogva felül akart kerekedni és az önmaga

1595891152
funkciójának ellentmondva, láthatóan igyekezett csak a saját önös érdekeit érvényesíteni. A KBH a hagyományainak megfelelően nagyon zárt védekezéssel állt ellen a szakszervezet nyílt támadásainak. A második félidő elején azonban megtört a KBH zártsága és – a biztonságiak szerint – ún. „nudli" gólokkal két perc alatt kínos hátrányba kerültek. A KHB csapatkapitánya, új varázsszóval ébresztette fel a fiúkat, akik az utolsó két percben lőtt két góllal hozták vissza a reményeket a győzelemre.

Következtek a mindent eldöntő büntető rúgások. Az első három büntető rúgás után, még mindig három-három. Látszott, hogy a fiúk erősen helyezve rúgják meg a labdát, amit a kapusok képtelenek hárítani. Lement a kör. Döntés nem volt. Kezdhették a büntetőket előröl. Ekkor, a bírók nagy meglepetésére a HOSZ 12-es játékosa állt a kapuba. A hatosról meglőtt labda éppen a melléről pattan ki, majd a pontot feltéve az i-re, elegánsan lőtte be a HOSZ utolsó

1595891152
büntetőjét.

Ezzel a kupát végül a Honvéd Szakszervezet csapata nyerte meg, második lett a Katonai Biztonsági Hivatal és a harmadik helyet a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MEIG csapata nyerte. A legeredményesebb góllövő Nyolczas Zoltán volt, nevéhez méltóan nyolc(z) góllal és ehhez még csak azt lehet hozzátenni, hogy a mérkőzések során a fiúk összesen 101 gólt lőttek.

A díjakat, az elismerő okleveleket és a kupákat Farkas László a HOSOSZ elnöke, Beiszer Tibor alezredes a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály munkatársa, valamint Szűcs Pál ezredes parancsnok adták át.