Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori Posta

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. szeptember 3. 7:06

A Tábori Posta jelentkezésével a Magyar Honvéd magazinban új rovat lát napvilágot, amely a Magyar Honvédségben történő változásokat és annak hatásait kívánja bemutatni, értelmezni. Elsőként a júliusban elfogadott, új humánstratégiát mutatjuk be a magazin szerkesztőinek segítségével. Célunk, hogy általános áttekintést adjunk a stratégia, ezen belül a kidolgozott katonai pályamodell főbb pontjairól, fontosabb elemeiről. Külön hangsúlyt érdemel, hogy az új humánstratégia egy megújuló, modern szolgálati kultúra bevezetésének teremti meg az alapot.

1595923857
A Magyar Honvédség elkövetkező tíz évére vonatkozó új humánstratégiáját július végén adták ki a 79/2011. (VII. 29.) honvédelmi miniszteri utasítással. (A dokumentum a www.honvedelem.hu oldalon és a Párbeszéd lapon, a Magyar Honvédség tájékoztató portálján olvasható.)

Az új stratégia az elmúlt évek gyakorlati tapasztalataiból, szabályozási problémáiból merítve, széles körű szakmai együttműködés eredményeként, a csapattagozat, illetve a vezénylő-zászlósi kar javaslataira építve, valamint az érdekképviselettel történő egyezetések figyelembe vételével került megalkotásra.

A stratégia elkészítésének határideje 2011. március 15. volt, azonban a véglegesítést befolyásolták a kormány Széll Kálmán-tervében a szolgálati nyugdíjak rendszerének átalakításával és a közszolgálati életpályákkal összefüggésben meghatározottak, illetve a Magyary Zoltán nevével fémjelzett közigazgatás-fejlesztési program kiadása, amely a katonák, más fegyveres, rendvédelmi szervek tagjai, valamint a kormánytisztviselők életpályáinak összehangolását tűzte célul.

A Tábori Postát a Magyar Honvéd magazin szeptember 9-én megjelenő számában olvashatják el!