Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Üzenet egy másik világ gyermekeinek

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. május 18. 6:59

A kincsesbányai Radnóti Miklós Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának 3-4. osztálya nyerte azt a pályázatot, amelyet a Honvédelmi Minisztérium írt ki március végén. A 20 kincsesbányai diák készítette azt a műsorszámot, amelyet videóra rögzítve Szekeres Imre honvédelmi miniszter visz ki hamarosan Afganisztánba.

A felvételt több afgán iskolában lejátsszák majd. A pályázatra jelentkező 17 magyar általános iskola diákjai adományt is gyűjtöttek afgán társaiknak, a honvédelmi tárca vezetője és kísérete ezt a több mint 1000 darabból álló, 100 kilós ajándékcsomagot is magukkal viszik. A magyar gyerekek ajándékai között rengeteg plüssállat, játék és tanszer van, a minisztérium felhívásában szerepelt ugyanis, hogy az afgán kisdiákoknak gyakran füzetre sem telik

Mivel Szekeres Imre honvédelmi miniszter évente kétszer meglátogatja az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonákat, a minisztériumban úgy döntöttek: ezt a lehetőséget kihasználva visznek ajándékokat a rossz körülmények között tanuló afgán kisiskolásoknak. A minisztérium felhívására a 17 pályázó intézményen kívül 4 olyan iskola is jelentkezett, amelyek nem akartak pályázni, csupán adományokat gyűjtöttek. Volt köztük egy olyan csoport, amelynek tagjai fogyatékkal élnek: ők maguk készítettek ajándékokat az afgán gyerekeknek.

A győztes kincsesbányai diákok egy balatonkenesei nyaralást nyertek: júliusban csaknem 10 napot tölthetnek a Honvédelmi Minisztérium üdülőjében. Itt nemcsak nyaralhatnak, hanem a katonaélet mindennapjait is bemutatják a gyerekeknek.

 

1595887229
 

1595887229
 

1595887229