Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vadai Ágnes Madridban tartott előadást

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. május 27. 16:27

A honvédelmi minisztérium államtitkára szerdán előadást tartott a spanyol külügyi társaságban Magyarország szerepvállalásáról a nemzetközi missziókban, különös tekintettel a balkáni és az afganisztáni misszióra.

Vadai Ágnes kedden kezdődött kétnapos madridi látogatása alatt több előadást tartott a spanyol fővárosban. Kedden este egy madridi egyetemen tartott közös előadást Luís Cuestával, a spanyol védelmi minisztérium védelempolitikai államtitkárával a NATO-ról, illetve Magyarország tízéves NATO-tagságáról. Az előadásnak az adta az egyik apropóját, hogy a belépés előtt tartott, 1997-es madridi NATO-csúcsértekezleten hívták meg Magyarországot a katonai szövetségbe.

Vadai Ágnes találkozott Felix Sanz Roldannal, a majdani spanyol európai uniós elnökség védelempolitikai különmegbízottjával, a spanyol egyesített fegyveres erők egykori vezérkari főnökével. Megállapodásuk értelmében Roldan szeptemberben Magyarországra látogat, hogy áttekintsék a spanyol-belga-magyar EU-elnökségi hármas európai védelempolitikai dossziéját.