Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli harci gépek újabb csapása a Gázai övezetre

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. július 13. 13:51

Izraeli harci gépek július 13-ra, szerdára virradóra fegyvergyártó üzemekre mértek csapást, válaszul arra, hogy előzőleg palesztin fegyveresek két rakétát lőttek ki izraeli területekre.

Az izraeli Chanel 10 tv-csatorna a hadsereg szóvivőjének közleményét idézte, amely szerint a kedd esti rakétatámadások egy polgári épületben okoztak kisebb károkat a Gázai övezet közelében. A szóvivő a Gázai övezetet uraló Hamász radikális palesztin szervezetet tette felelőssé a rakétatámadásokért, s hangsúlyozta, hogy nem tűrik az izraeli polgárok és katonák elleni terrortámadásokat.

Palesztin szemtanúk és biztonsági források szerint szerdára virradóra az izraeli légierő egy kocsimosó garázsra mért csapást a Gázai övezet északi részében, a kilőtt két rakéta komoly károkat okozott az épületben, s a detonáció kiverte a környező házak ablakait. Egy nő sebesült meg, lábába repeszek fúródtak.

Az izraeli légierő legutóbb vasárnap intézett támadást a Gázai övezetben lévő célpontra, egy építőipari létesítményre lőttek ki rakétákat.

A támadás – amelynek nem voltak áldozatai – ugyancsak válasz volt arra, hogy korábban ismeretlen palesztin fegyveresek három házilagos készítésű rakétát lőttek ki dél-izraeli területekre. A lövedékek akkor lakatlan területen csapódtak be.