Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi készülődés a Kossuth-laktanyában

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2011. december 14. 12:17

Családok töltötték meg a debreceni Kossuth-laktanya sportcsarnokát december 10-én délelőtt. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Humánszolgáltató Irodája karácsonyi készülődésre várta a kicsiket és szüleiket.

A dandár szinte minden családi rendezvényén fellépő Tompeti társulat interaktív műsora ezúttal is elvarázsolta a gyerekeket − és a szülőket is. Mindannyian együtt énekelték a jól ismert karácsonyi dalokat, a katonai hátizsákból előkerülő „hógolyók" zápora elől pedig szinte menekülniük kellett Tompetiéknek. A Rock & Roll Csigára még a bátortalanabbak is táncra perdültek, s a koncert végén a gyerekek nem engedték el a fiúkat: minden hangszert kipróbáltak, segítettek a kellékek elcsomagolásában és közös fényképek is készültek.

A kézművesasztalnál csaknem két órán keresztül készültek a papírangyalkák, a csillogó karácsonyi képeslapok, nyakláncok, karkötők, az aranyfestékkel lefújt díszek. A legkisebbek szüleikkel a játszószőnyegen töltötték az időt, a nagyobbak az ugrálóvárban tomboltak, vagy a készségfejlesztő játékokon próbálgatták ügyességüket.

Mindeközben a legszebb karácsonyi zenék dallama töltötte be a teret. A valóban családias hangulatúvá sikeredett, meghitt karácsonyi készülődésről óvatos léptekkel, vigyázó kezekkel szállították el a gyerekek a karácsonyfára szánt, saját készítésű alkotásaikat.

1595928668
 
1595928668