Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kevesebb gyakorlási lehetőséget kapnak az amerikai pilóták

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. május 29. 9:54

A világ egyik leghíresebb katonai bemutatókötelékét, az amerikai haditengerészet legendás Blue Angels (Kék Angyalok) nevű formációját sem kíméli a globális pénzügyi és gazdasági válság. A legújabb hírek szerint a népszerű csapat pilótái ezentúl keddenként nem gyakorolhatnak, mivel a heti egy repülés elmaradása is komoly megtakarítást eredményezhet.

A díszfestésű F/A-18 Hornet gépek ezentúl csak szerdától vasárnapig végezhetnek repülési gyakorlatokat és bemutatókat.

1595887571
A haditengerészet ugyanakkor biztosított mindenkit arról, hogy 2009-ben egyetlen bemutató sem fog elmaradni.Bob Rasmussen, a Blue Angels egykori pilótája elmondta, hogy véleménye szerint ez a megszorítás még nem feltétlenül vonja majd maga után a biztonság csökkenését, hiszen a nagy tapasztalatokkal rendelkező bemutatópilóták számára elegendő kell legyen a fennmaradó öt nap is a gyakorlásra és a bemutatók megtartására.

A Floridában található Pensacola Haditengerészeti Bázison állomásozó bemutatókötelék gyakorlását mindig ezrek követik nyomon a közeli múzeumból és a támaszpont kerítésétől. Számukra mostantól megszűnnek a keddi programok.
A hat darab Hornet harci géppel repülő Blue Angels formáció produkcióját évente átlagosan 15 millió ember látja a különböző repülőnapokon, katonai megemlékezéseken. Éppen ezért – a pilóták és a nézők maximális biztonsága érdekében egyaránt – van szükség a minél több gyakorlásra. Sajnos úgy tűnik, hogy a válság miatt szükségessé váló megszorítások senkit és semmit nem kímélnek, még a haditengerészet reprezentánsainak számító Blue Angels pilótáit sem…

1595887571