Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönetet mondtak az OMLT katonáinak

Szöveg: Takács László zls. |  2010. február 3. 5:42

Tekintettel a közelgő váltásra az Afgán Nemzeti Hadsereg (ANA) 209/2/3 zászlóaljának (Kandak) parancsnoka, Jan Allah Safi alezredes ünnepélyes keretek között mondott köszönetet a magyar vezetésű, közös amerikai-magyar MH Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) I/2 kötelékében szolgáló magyar és amerikai katonáknak.

A köszönet az elmúlt hét hónapban, a zászlóalj kiképzésének segítésében, valamint a napi életben végzett munkájukért járt.

A parancsnok beszéde után Jeffery Leslie őrnagy, az OMLT parancsnokának helyettese emlékezett meg röviden az elmúlt időszakról, majd egy olyan tőrrel ajándékozta meg a Kandak parancsnokát, amilyet az amerikai katonák már a második világháborúban is használtak. Ezt követően Sári Szabolcs alezredes, az OMLT parancsnoka rövid beszéd után egy hollóházi teáskészletet ajándékozott Jan Allah Safi alezredesnek.

 

A beszédek után a Kandak parancsnoka, a mentorált tisztek és tiszthelyettesek az OMLT minden tagját egy „Maszud" sapkával és egy helyi készítésű sállal lepték meg. Az ünnepség hivatalos részét követően közösen fogyasztották el a Kandak szakácsa által készített helyi finomságokat, majd kötetlen beszélgetéssel zárult az esemény.

Fotó: Deák Péter őrgy.