Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A helyes harctéri magatartásra tanítják az újságírókat

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2014. július 18. 11:41

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztere, Vladimir Pucskov úgy véli, hogy az újságíróknak mindenképpen el kell sajátítaniuk bizonyos vészhelyzeti eljárásokat rendkívüli körülmények között végzett munkájukhoz, beleértve a fegyveres konfliktusokat.

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/a-helyes-harcteri-magatartasra-tanitjak-az-ujsagirokat/
Az elképzelés azok után kapott különleges aktualitást, hogy három orosz újságíró vesztette életét az Ukrajna délkeleti részén zajló fegyveres összetűzések során. Jelenleg az újságírók az ilyen, „forró területekre" történő utazások előtt saját kiadójuknál kapnak bizonyos ismereteket, amelyeket a közeljövőben a rendkívüli helyzetek minisztériuma központilag adna át nekik.

1595975732

Az újságíró-hallgatók biztonsági oktatását, valamint a veszélyeztetett régiókban tanúsított helyes magatartási formák megismertetését tartalmazó kérést a „Moszkovszkij komszomolec" főszerkesztője nyújtotta be a minisztériumhoz.

„Nagyszerű elképzelés felkészíteni az újságírókat a vészhelyzetek problematikájára, a túlélés lehetőségeire. Ez a kérdés most nagyon aktuális", − reagált a kérésre Vladimir Pucskov.
Különösen jelentős ez azon újságírók számára, akik Ukrajnában végzik munkájukat, ahol harmadik hónapja mindennaposak a fegyveres összecsapások.

„Az újságírók életük kockáztatásával végzik hivatásukat. Ismerniük kell minden védekezési lehetőséget, a segítségnyújtás, az elsősegélynyújtás alapjait", − mondta a miniszter.