Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Merénylet egy vonat ellen Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. október 21. 19:29

Legalább hat ember meghalt és mintegy húsz megsebesült egy vonat elleni pokolgépes merényletben október 21-én, hétfőn a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban – közölték a helyi hatóságok.

A tartományi belügyminiszter tájékoztatása szerint a robbantás célpontja egy személyvonat volt. A szerelvény Kvettából, Beludzsisztán tartományi székhelyéről indult, és Ravalpindibe tartott. Ez utóbbi a pakisztáni főváros, Iszlámábád tőszomszédságában fekszik.

A helyi sajtó szerint a merénylet Nászirábád közelében történt. A sebesülteket is ennek a városnak a kórházába szállították. Egy magas rangú tisztségviselő szerint a sebesültek közül hatnak az állapota válságos, így félő, hogy emelkedhet a halálos áldozatok száma.

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a pokolgépet a síneken helyezték el, és távirányítással hozták működésbe. A vonat a detonációt követően kisiklott.

Beludzsisztán Pakisztán legnagyobb és egyben legszegényebb tartománya, ahol rendszeresek a különböző felekezetek közötti összecsapások, s ahol a beludzs szakadárok nagyobb autonómiáért és a természeti kincsek feletti ellenőrzésért, míg a szélsőséges tálib felkelők befolyásuk kiterjesztéséért harcolnak.