Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öngyilkos merénylő robbantott Pakisztánban

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2018. július 16. 9:44

A robbantást Beludzsisztán tartományban, a Kvetta városhoz közeli Másztungban hajtották végre. Ez volt egy nap alatt a második választási kampány elleni támadás Pakisztánban.

A tartomány egészségügyi tisztségviselőinek közlése szerint meghaladta a 120-at a sebesültek száma. Egyes nyilatkozatok szerint a halálos áldozatok száma eléri a 128-at. A merénylet a tartományi gyűlés képviselői tisztségéért induló egyik jelölt kampányát vette célba. A Beludzsisztán Avami Párt jelöltje életét vesztette a támadásban. A rendezvényen több mint ezren vettek részt.

Korábban az észak-nyugati Bannu városában robbantottak egy másik jelölt konvoja mellett, 4 ember halt meg és mintegy 40-en sebesültek meg. A Muttahida Madzsliszi-Amal (MMA) konzervatív pártszövetség színeiben induló képviselőjelölt túlélte a támadást.

Kedden öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Avami Nemzeti Párt (ANP) kampányrendezvényén az ország északnyugati részén lévő Pesavarban, a támadásban 20-an meghaltak és 65-en megsebesültek. Életét vesztette egy tartományi képviselőjelölt is. A merénylet elkövetéséért a pakisztáni tálib mozgalom jelentkezett.