Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbanások és lövöldözés Damaszkusz környékén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 4. 20:22

A Köztársasági Gárda nevű szíriai elitegység 18 tagja halt meg egy robbanásban, majd azt követően a felkelőkkel vívott tűzpárbajban október 4-én, csütörtök reggel a főváros, Damaszkusz Kudszaja nevű külvárosában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A 18 gárdista többsége a detonáció következtében vesztette életét – mondta Rámi Abder-Rahmán, a londoni központú szervezet vezetője. A hadsereg szerdán jelentős számú katona bevetésével nagyszabású offenzívát indított Kudszajában és egy szomszédos településen a megfigyelő szervezet szerint.
„A lázadók valószínűleg egy kisebb erejű robbanóeszközt használtak, de azt a köztársasági gárdisták tartózkodási helye közelébe telepítették" – vélekedett Abder-Rahmán.

A hadsereg hetek óta kiterjedt hadművelettel próbálja elűzni a felkelőket Damaszkusz tartományból, különösen azóta, hogy az erőszakcselekmények július közepén elérték a fővárost. Az al-Baasz című hivatalos lap azt írta, hogy hamarosan véget érnek a biztonsági műveletek az egész tartományban.