Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Küzdelem az elemekkel

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. július 12. 11:04

Július 8-10-e között rendezte meg a Veszprémi Honvéd SE az „54-es kihívása” nevű túlélőversenyt. A küzdelemben a versenyzőknek összesen 108 kilométert kellett megtenniük időre, de nem elég a sok gyaloglás, közben még számos akadályt is le kellett küzdeniük, nem beszélve az embert próbáló hőségről. Jellemző a kihívás nehézségére, hogy a száztizenegy nevezőből összesen harmincegy fő (!) ért célba…

A túlélők Veszprémből indulva térkép és tájoló segítségével jórészt éjszaka és hajnalban gyalogolva érkeztek meg szerencsés esetben Zánkára, majd ott némi alvás után nekiállhattak a változatos, „vizes-iszapos" akadályok leküzdésének. Akiknek ez sikerült, azok aztán indulhattak vissza a kiindulási pontra, hogy még a határidő lejárta előtt célba érjenek.

Az egyéni versenyzők küzdelmében Somogyi Péter főtörzsőrmester, a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ katonája győzött, 29 óra 25 perc és ötvenhét másodperces időeredménnyel.

Mögötte Paksi Sándor hadnagy (MH Pápa Bázisrepülőtér, 29 óra, 27 perc) és Cservölgyi Dániel főhadnagy (MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred) végzett.

A hölgyeknél Bercsik Krisztina (MH Támogató Dandár, 37 óra) lett az első.

A férfiak csapatversenyében az MH Támogató Dandár katonái végeztek az első helyen, Harcsa József mérnök őrnagy vezetésével – ők 33 és fél óra alatt teljesítették a távot.

A női csapatoknál a Széplaki Erika százados vezette MH 54. Veszprém Radarezred csapata állt fel a dobogó legfelső fokára; ők összesen harminchét órát töltöttek versenyzéssel.

A vegyes csapatok küzdelmében az MH Ludovika Zászlóalj csapata (Mórocza Árpád hallgató vezetésével) győzött, 34 órás időeredménnyel.

(További részleteket a versenyről a Magyar Honvéd magazin augusztusi számában olvashatnak!)

 

Fotó: A szerző felvételei