Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar futólecke Koszovóban

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2008. október 6. 15:38

Magyar győzelemmel ért véget az amerikai Bondsteel bázison megrendezett tíz mérföldes futóverseny Koszovóban. Az amerikai haderő által szervezett viadalon összesen 153 a helyszínen szolgáló katona vett részt.

A Békemissziókban Szolgáló Katonák Tiszteletére elnevezésű viadalon a Pec városban szolgálatot teljesítő, magyar vezetésű Task Force NIMRÓD (TF NIMRÓD) harccsoport mintegy 50 katonája vett részt – és teljesítette sikerrel a távot. A siker szó ez alkalommal minden kétséget kizáróan megállja a helyét, hiszen az abszolút első helyezést Komor Sándor törzsőrmester szerezte meg, aki alig több mint egy óra alatt ért célba (1:01:32). A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára a TF NIMRÓD két szlovén katonája állhatott fel, Zontar Ales honvéd és Vajngerl Uros honvéd.

És ezzel még nem ért véget a magyar „diadalmenet", hiszen Takács Balázs törzsőrmester saját korosztályában szintén az első helyet szerezte meg, illetve csapatban is a TF NIMRÓD bizonyult a legeredményesebbnek. Elismerésre méltónak találta a katonák teljesítményét Frankó Imre őrnagy, a TF NIMRÓD törzsfőnöke, aki szintén részt vett a viadalon:
„A versenyen olyan kimagasló eredmények születtek, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Minden futónak – akár profi versenyző, akár lelkes amatőr – elismerés jár a teljesítményéért, hisz a nehéz terep-, és időjárási körülmények ellenére mindannyian becsülettel végigfutották a távot, átlépve néha teljesítőképességük határát."