Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már 1400 katona a gáton! (folyamatosan frissül!)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: annyi katona megy a gátakra, amennyi csak kell!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Rácz Tünde, Kormány Gábor |  2024. szeptember 17. 7:37

Már közel 1400 katona segíti az árvíz elleni védekezésben és annyi katona megy a gátakra, amennyi csak kell - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, szeptember 17-én. Mint írta: a magyar emberek biztonsága a legfontosabb. A tervek szerint szerdától területvédelmi tartalékosok is csatlakoznak az árvíz elleni védekezéshez.(Utolsó frissítés: 11.15)

2024.09.17_PÁT homokzsákol

11.15

Minden kézre szükség van

Vargha Tamás országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, és Szontaghné Kovács Erika országgyűlési képviselő Székesfehérvár testvérvárosában, Esztergomban segíti az árvízi védekezést. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a közösségi médiában felhívta a figyelmet, hogy a gátakon nincs pihenés, a magyar katonák folyamatosan küzdenek az árvíz ellen.

 

10.07

Már több mint 1400 katonánk segíti az árvízi védekezést a gátakon

Éjjel-nappal teljesítenek szolgálatot honvédeink a Duna mentén Mosonmagyaróvár térségében, Neszmélyben és Pilismaróton, valamint Vácnál – olvasható a Magyar Honvédség közösségi oldalán.

Újabb erőket mozgósítottunk további településekre, így a védekezést támogatják a honvédek Szobon, Zebegényen, Kismaroson, Dunabogdányon és Leányfalun át Sződligetig.

A hivatásos és szerződéses állomány mellett szerdától a területvédelmi tartalékos katonák is részt vesznek az árvízvédelemben. Köztük olyanok is, akik frissen, a Szeretem, Megvédem! kampány hatására döntöttek úgy, hogy polgári hivatásuk vagy tanulmányaik mellett részt vállalnak hazánk biztonságának megőrzésében.

 

9.36

Elindultak

Az árvíz elleni védekezésbe az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár egy századnyi katonája is bekapcsolódott. Hétfőn honvédeik megindultak Dunabogdányba, a gátakra.

 

9.25

Hazánkat szolgáljuk

Ezzel a címmel közölt képeket az MH Dánielfy Tibor 205.  Légvédelmi Rakétaezred az alakulat közösségi oldalán.

 

 

9.10

Annyi katona megy a gátakra, amennyi csak kell

Az árhullám okozta megnövekedett feladatok ellátását napról napra nagyobb létszámban segítik a katonák, mostanra mintegy 1400-an van a gátakon, de annyi katona megy a gátakra a következő órákban és napokon is, amennyi csak kell – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

4

7.51

Területvédelmi tartalékosok is csatlakoznak

Az Index idézte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, aki többek között kiemelte: a tervek szerint a hivatásos és szerződéses állomány mellett szerdától a területvédelmi tartalékos katonák is részt vesznek az árvízvédelemben.

"Köztük olyanok is, akik frissen, a Szeretem, Megvédem! kampányunk hatására döntöttek úgy, hogy polgári hivatásuk vagy tanulmányaik folytatása mellett részt vállalnak hazánk biztonságának megőrzésében" – mondta a honvédelmi miniszter.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az aktuális helyzetről adott részletes tájékoztatásában hangsúlyozta, a honvédség több helyszínen is aktívan részt vesz a munkálatokban, és szükség esetén azonnal készen áll a beavatkozásra. Hozzátette: a honvédek háromórás váltásokban állnak készenlétben, és ha a vízügy vagy az önkormányzatok segítséget kérnek, azonnal reagálnak.

IMG_2654

7.21

Az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár katonái is bekapcsolódtak az árvízi védekezésbe

A debreceni Kossuth-laktanyából és a hajdúhadházi kiképzőbázisról tegnap délután elindultak az első egységek és technikai eszközök. Az alakulat katonái a következő napokban is fenntartják a készenlétet, hogyha szükség van rájuk, indulnak.

Kapcsolódó cikkek