Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Marokkó dűnéivel küzd a Dream Team

Szöveg: honvedelem.hu / Honvéd Dream Team |  2010. január 21. 7:13

Kijutott a Honvéd Dream Team tagjainak a jóból szerdán a Budapest-Bamako-ralin. A Bálint Zoltán, Gazdag Ákos, Barkó István trió a merzugai dűnék között gyűjtögette a pontokat. A katonai terepralicsapat tagjait alaposan megizzasztotta a körülbelül 100 kilométeres sivatagi körszakasz. Az összesített eredmények alapján a Dream Team jelenleg a 7. helyen áll.

– Amikor megpillantottuk a homokhegyeket és láttuk, hogy mindenki ás körülöttünk, bizony nem tudtuk, melyik irányt is válasszuk – mondta Bálint Zoltán, a HDT pilótája. – Aztán nekivágtunk életünk egyik legnagyobb kalandjának, s bár egyszer úgy elakadtunk, hogy még lapátolnunk is kellett, de szerintem összességében nem vallottunk szégyent. Csak az utolsó feladatot nem oldottuk meg, de így legalább a limitidőn belül értünk a táborba.

A pilóta a honvedelem.hu-nak elmesélte: útközben, egy marokkói kis faluban iskolás gyerekekkel találkoztak. – Mivel éppen volt nálunk sok papír-írószer, adtunk a gyerekeknek szép számmal belőle – mondta Bálint Zoltán, és hozzátette: az autóban remek a hangulat, a kocsi eddig remekül megállta a helyét. – Az Atlasz-hegység gyönyörű látvány, óriási élmény itt lenni – tette hozzá.

Gazdag Ákosnak is tetszett a homokdűnék kerülgetése.
– Izgalmas volt, az biztos – nyilatkozta a navigátor. – Először én sem tudtam, miként birkózunk majd meg a feladattal, de egy idő után belejöttünk, s büszke vagyok rá, hogy mindössze egyszer vettük elő az ásót. A meleg viszont alaposan megviselt minket, nem tagadom, nagyon elfáradtunk.

Barkó István is csak ámult, amikor meglátta a dűnéket.
– Csodaszép látványt nyújtottak, ugyanakkor azonnal arra gondoltam: hogyan kelünk át rajtuk? – árulta el Barkó. – Ám Zoli remekül vezetett, rövid időn belül ráérzett, hogy mekkora gázzal és lendülettel kell közlekedni a mély homokban, így végül jó móka volt a sivatagi autózás.

A 2010. január 16 és január 19. közötti összesített eredmények alapján a 111-es rajtszámú Honvéd Dream Team a 7. helyen áll.