Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar tábornok az EUFOR vezetésében

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. január 21. 7:06

Magyar tábornok veszi át a parancsnok-helyettesi beosztást az EUFOR erők élén. Nagy Tibor dandártábornok 2010. január 25-től egy évig látja el feladatait a boszniai misszióban. A MH Műveleti Központ állománya január 18-án állománygyűlésen köszönt el parancsnokától.

A rendezvényen részt vett Tömböl László mk. vezérezredes, aki beszédében röviden méltatta Nagy Tibor dandártábornok katonai pályafutását, majd köszönetét fejezte ki az eddig végzett kiemelkedő munkájáért.

1595895917
A magyar katonák már a kezdetek óta részt vesznek az ALTHEA műveletben. Az ott végzett eredményes munka elismerésének tekinthető, hogy az EU katonai törzse a Magyar Honvédséget kérte fel a jelölt állítására az EUFOR parancsnok-helyettesi beosztására – mondta Tömböl László mk. vezérezredes.

A HM Honvéd Vezérkar főnöke kiemelte, hogy a parancsnok-helyettes feladata lesz többek között az EUFOR új kiképzési műveletének előkészítése, majd annak a vezetése. Tömböl László vezérezredes bemutatta Süle Attila mk. ezredest is, aki az elkövetkezendő egy évben a Műveleti Központ parancsnoki feladatait látja majd el.

Nagy Tibor dandártábornok úgy gondolja, hogy megtiszteltetés és egyben kihívás számára az új beosztás betöltése. Beszédében megköszönte mindazt a segítséget, amit munkája során kapott az elöljáróktól és az állománytól, valamint hasonló támogatást kért az új vezető számára is.

Süle Attila mk. ezredes megköszönte a személye iránti bizalmat. Fő célkitűzésként fogalmazta meg az egység megőrzését, a szakmai igényességet, pontosságot és a felelősségteljes, tisztességes magatartást új munkakörében.

(Nagy Tibor dandártábornokkal néhány hónappal ezelőtt interjút készített a honvedelem.hu, az írást itt olvashatják.)