Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség is segítene Haitin

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. január 21. 7:01

Nagy teljesítményű víztisztító és csomagoló gépet küld Haitibe a Magyar Honvédség – tájékoztatta Szekeres Imre honvédelmi miniszter szerdán az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövetét. A miniszter arról is beszélt a nagykövetnek, hogy már megszületett a kormánydöntés a magyar csapatok 200 fővel való kiegészítésére Afganisztánban.

A minisztériumi közlemény szerint a tárca vezetője, aki bemutatkozó látogatáson fogadta Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövetet, elmondta: a készülék telepítéséhez számít az amerikai hadsereg segítségére, amely a logisztikát biztosítaná. A nagykövet a felajánlást nagyszerű kezdeményezésnek nevezte, és ígéretet tett arra, hogy a javaslatot haladéktalanul közvetíti az amerikai katonai vezetés felé, hogy az mihamarabb megvalósulhasson – olvasható a közleményben.

Szekeres Imre az afganisztáni részvétellel kapcsolatban arról
tájékoztatta a nagykövetet, hogy már megszületett a kormánydöntés a
magyar csapatok 200 fővel való kiegészítésére a közép-ázsiai országban.
Erről egyébként a miniszter – január 13-án telefonon már tájékoztatta Robert Gates-t, az Egyesült Államok védelmi miniszterét is, aki jelentősnek nevezte és megköszönte az afganisztáni rendezésben vállalt magyar erőfeszítéseket – áll a közleményben.