Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mexikó is a Spartant választotta

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. július 7. 15:59

Az Alenia Aeronautica által gyártott C-27J szállítógép újabb sikert könyvelhetett el a nemzetközi piacon: 2011. július 6-án Mexikó írt alá szerződést négy darab Spartan megvásárlásáról. Az üzlet értéke eléri a 200 millió dollárt. A tervek szerint az első gépet még a 2011. szeptember 16-án megrendezendő katonai parádé előtt leszállítják Mexikóvárosba, míg a fennmaradó három példány leszállítása 2012 végére fejeződhet be. A szerződés a gépek átadásán túl magában foglalja a logisztikai háttér biztosítását is.

Az Alenia vezérigazgatója az újabb szerződés kapcsán elmondta: „Boldogok vagyunk, hogy Mexikó is a Spartant választotta: Latin-Amerikában ez az első megrendelésünk, és bízunk benne, hogy ebből a régióból több ország is minket választ a jövőben. A C-27J immáron a legnépszerűbb típusnak számít kategóriájában, napjainkig 83 megrendelés érkezett rá."

A számtalan feladatkörben (pl. MEDEVAC, SAR, humanitárius, tűzoltási, katonák szállítása, teherszállítás stb.) bevethető kéthajtóműves, turbólégcsavaros szállítógép dinamikus bemutatója kétség kívül a repülőnapok egyik nagy kedvence lett. Mexikó mellett Olaszország, Görögország, Bulgária, Litvánia, Románia, Marokkó, Szlovákia és az USA is rendelt már a Spartanból.

A Spartan bemutatója az idei AirPower11 repülőnapon, Zeltwegben