Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mezei futóbajnokság a Bocskai-dandárnál

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. március 27. 13:41

A hagyományokhoz híven idén is megrendezte az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a mezei futóbajnokságot. Március 20-án százegy katona állt rajthoz a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison, hogy megmérettesse magát a versenyen. A tétet növelte, hogy itt dőlt el, kik képviselik majd a dandárt a Magyar Honvédség-szintű mezei futóbajnokságon.

Az időjárás kegyes volt a futókhoz: a reggeli talaj menti fagy gyorsan felengedett, a küzdelem pedig már zavartalan napsütésben kezdődhetett el. A bajnokságot dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg. A parancsnok a verseny fontosságát, a fizikai felkészültség tesztelésének kiváló lehetőségét hangsúlyozta, majd becsületes és jó küzdelmet kívánt.

A legtöbben a 3000 méteres távon indultak, de szép számmal jelentkeztek a 6000 méteres egyéni, illetve a 4×1000 méteres váltófutásra is.

A verseny zökkenőmentes lebonyolítását, az eredmények rögzítését és a helyezések pontos regisztrációját Horváth Béla százados, a dandár testnevelőtisztje és Siket Balázs sportszervező biztosította.

1595933413