Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miniszteri látogatás a Fort Worth-i F-35 Lightning II összeszerelő üzemben

Szöveg: JETfly |  2009. szeptember 2. 14:15

Az amerikai védelmi miniszter, Robert Gates, 2009. augusztus 31-én ellátogatott a Lockheed Martin Fort Worth-ben található központjába, ahol az új, ötödik generációs többfeladatú vadászrepülőgép, az F-35 Lightning II összeszerelési munkálatai folynak.

A miniszter elsőként tett látogatást az üzemben, ahol többek között olyan gépek gurultak le a gyártósorról, mint a B-24 Liberator, a B-36 Peacemaker, a B-58 Hustler és az F-111 Aardvark.

Látogatása során a miniszter elismerően nyilatkozott a látottakról, és elmondta, hogy „az ország egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ez a repülőgép ne készüljön el". Gates kifejtette, hogy nagyon meg volt elégedve az összeszerelő soron látott technikai felkészültséggel, és elismerően szólt a gépeken dolgozó alkalmazottak hozzáállásáról is.

Látogatása során végigsétált a mérföldnyi hosszúságú üzemben, ahol a munkásokkal folytatott beszélgetések közben megtekintette a különböző építési fázisban tartó F-35 mindhárom változatát.

 

Jól halad az F-35-ösök összeszerelése Fort Worth-ben

Robert J. Stevens, a Lockheed Martin elnöke számára nagy megtiszteltetés volt a védelmi miniszter látogatása, nem is beszélve arról, hogy a látogatás kiváló alkalmat nyújtott a védelmi minisztérium valamint a Lockheed Martin igényeinek összehangolására, megbeszélésére is. Az előzetes ütemterv szerint az F-35-ös pilóták kiképzése 2011-ben kezdődhetne el, az Egyesült Államok és a programban részt vevő nyolc partnerország több mint 3000 darab F-35-ös beszerzését tervezi.