Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Misszióból hadgyakorlatra

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2008. szeptember 17. 9:48

Az MH Bakony Harckiképző Központ Várpalota melletti 0 ponti lőterére látogatott el Huszti András dandártábornok, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka. A zászlóaljból ugyanis negyvenkilenc katona nemrég tért vissza a balkáni KFOR misszióból, de pár nap szabadság után már indultak is az idei év legnagyobb gyakorlatára, ezért az ünnepélyes visszafogadó ünnepségen sem tudtak részt venni.

A parancsnok a dandár harcitámogató zászlóaljának „Bevetési Irány 2008" gyakorlaton résztvevő állományához érkezett.

Huszti tábornok  nem üres kézzel érkezett, elhozta magával a misszióból hazatért állomány Békefenntartásért Szolgálati Jeleit, amelyeket nem mindennapi körülmények között, a gyakorlótéren adott át a tüzér, a páncéltörő és harckocsizó katonáknak.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka minden katonájához szólt néhány bátorító szót, és megköszönte a missziós szolgálat alatt végzett kiemelkedő tevékenységüket, valamint felhívta a harcitámogató zászlóalj teljes állományának figyelmét arra is, hogy a „Bevetési Irány 2008" gyakorlaton is hasonló hozzáállással, tudásuk legjavát nyújtva vegyenek részt.