Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egyetértés az afganisztáni bővítéssel kapcsolatban

Szöveg: Kecskeméti József |  2008. szeptember 17. 9:09

A honvédelmi bizottság keddi ülésén egyhangúlag támogatta, hogy Afganisztánba egy 75 főnyi katonai kontingenst telepítsen Magyarország. A bizottság ugyancsak igennel voksolt arra a felvetésre, hogy az afganisztáni újjáépítési csoport létszámát növeljék.

A honvédelm i bizottság ülésén négy napirendi pont szerepelt. Első körben az Állami Számvevőszék jelentését vitatták meg a képviselők. Az egyetlen vitapont a honvédelmi tárca körébe tartozó ingatlanok értékesítése jelentette.

Jelentősebb vita nem bontakozott ki, a bizottság kilenc igen, nyolc nem ellenében elfogadta az ÁSZ beszámolóját.

Egyértelműbb volt a missziók támogatása a bizottságban. Egyhangúlag fogadták el balkáni misszió támogatásáról való beszámolót. Ugyancsak egyhangú volt a kabuli reptér védelmére kirendelt 75 főnyi kontingensről való döntés.

Sőt, az afganisztáni szerepvállalás esetében a bizottság plusz 30 főről döntött, akik különböző katonai beosztásokat töltenek majd be. A kabuli reptér védelmét október elsejétől veszi át a magyar kontingens fél évre.

A bizottság ugyancsak döntött arról, hogy az afganisztáni újjáépítésben jelenleg résztvevő 210 főnyi magyar létszámot 30 fővel növelik.