Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nincs karácsony ajándék nélkül

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. december 22. 11:16

Karácsonyi ajándékcsomagot osztottak a nyugállományú katonák, a honvédségi özvegyek és a honvédségi nyugdíjas polgári alkalmazottak, közalkalmazottak részére az Magyar Honvédség Támogató Dandár Budaörsi úti laktanyájában a napokban.

1595929216
Az ajándékozást a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány végrehajtó szervezeteként működő Szociális és Érdekvédelmi Csoport (SZÉCS) szervezte. Idén ötvenkilenc rászoruló kapott az adományokból és a szponzori támogatásból összeállított egységcsomagból.

A szervezők idén is arra törekedtek, hogy e csomagokba olyan termékek kerüljenek, amelyeket a rászorulók a hétköznapokban sem tudnak megvásárolni, viszont az adományozás révén szebbé teszik ünnepeiket.

A SZÉCS tevékenységét Zubor Zoltán százados fogja össze, aki egyben szakmai tanácsokkal is ellátja az aktivistákat, valamint kapcsolatot tart fenn a fővárosi katonai és társadalmi szervekkel, gazdálkodó egységekkel.

A csoportot jelenleg Borsos István, Turai Ferenc és Pataki József alkotja. Ők igyekeznek gondoskodni a csaknem háromszáz segítségre szorulóról. Köztük sok a nyugdíjas, akik közül számosan egyedül maradtak, idős koruk és betegségük miatt már csak a SZÉCS-től várhatnak segítséget.

Zubor százados (képünkön) a mostani ajándékosztás kapcsán elmondta, hogy az idős embereknek nagyon sok törődésre és odafigyelésre van szükségük, amit próbálnak látogatásokkal, segélyezésekkel és egyéb módon megadni nekik.

A százados hangsúlyozta azt is, hogy a karácsonyi ajándékcsomagok összeállítását több hónapos előkészítő munka előzte meg. Több száz céget kerestek meg levélben vagy személyesen. S jóleső érzés azt nyugtázni, hogy  sok helyről kaptak támogatást. Ebben a szociális munkában nagy segítséget nyújtott Kun Szabó István dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka is – nyugtázta Zubor Zoltán.

1595929216
 

Címkékkarácsony