Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Olimpiai” válogató Koszovóban

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2009. január 30. 12:35

Kiélezett küzdelem zajlott január 28-án az MH KFOR Zászlóalj táborául szolgáló Villaggio Italia bázis lőterén, ahol a zászlóalj vezetése „Olimpiai” válogatóversenyt szervezett katonanői részére.

A „Téli Olimpia" küzdelmei zajlanak a napokban a Villaggio Italia táborban az itt szolgáló nemzetek katonái között. A versenyszámok persze némileg eltérnek a hagyományos olimpiai sportágaktól. A katonák eddig megmérkőztek egymással biliárdban, a csocsóban, dartsban, kispályás fociban, hátravan még azonban egy nagyon fontos és komoly presztízzsel bíró versenyszám, a pisztolylövészet. Az erre való felkészülés okán szervezett lövészetet az MH KFOR Zászlóalj.

„Az olimpiai versenyszabályok szerint lezajlott lövészetnek kettős célja volt." – tudtuk meg Rácz Szabolcs századostól, a lövészet vezetőjétől. „Egyrészt az eddig jelentkezett versenyzők részére lehetőség volt a gyakorlásra, másrészt a mai nap egyfajta válogatóverseny volt a zászlóalj katonanői részére, hiszen a mai legjobb lövő résztvevője lesz az olimpiai küzdelmeknek. Az értékelt végrehajtás során holtverseny alakult ki az első helyen, így nagy küzdelemben, szétlövést követően dőlt el az első hely sorsa. A katonanők egyébként rendkívül fegyelmezetten és lelkesen hajtották végre az előírt feladatot, az első három helyezett teljesítménye pedig több mint figyelemreméltó volt." – mondta el Rácz százados.

Helyezettek:
1. Vindics Renáta főtörzsőrmester
2. Bánné Becze Anna Mária zászlós
3. Fekete Borbála őrmester