Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Svájcban is folytatódtak az ejtőernyős sikerek

Szöveg: Snoj Péter |  2017. szeptember 25. 10:42

Túl a verseny eddigi öt állomásán, a Parachute World Cup Series célbaugró világkupa hatodik, egyben utolsó helyszínén, a svájci Locarnoban is szép eredményekkel zárt a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottja.

A világkupa szeptember 22-24. között megrendezett svájci, utolsó állomásán induló 36 csapat közül a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottja kilencedik helyezést ért el. Az együttes eredményen túl a válogatott tagjai számos egyéni sikert is elértek.

1596039068

Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós senior kategóriában harmadikként léphetett fel a dobogóra, őt követte negyedikként Bánszki Tamás százados, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Üzemben tartó század (An-26) ejtőernyős kiszolgáló csoport parancsnoka. A világkupák éves összetett értékelésekor az elért eredmények tekintetében Asztalos István második lett, a válogatott pedig ötödik.

Asztalos zászlóstól megtudtuk: a mezőny nagyon erős volt, hiszen a 180 versenyző fele katonai csapat tagja volt, ráadásul az őszi, napos időjárás és a kedvező légköri jellemzők is segítettek a centiméteres pontosságért küzdő ejtőernyősöknek. Ennek tudatában Asztalos István zászlós nagyon büszke a világbajnoki második helyezésére, hiszen, mint mondta, tartalékosként kevesebb lehetősége adódik a válogatottal való közös gyakorlásra. Az elért eredmény mellett azonban arra a legbüszkébb, hogy senior korosztályban is végig tudta versenyezni mind a hat világkupát.

1596039068

A Parachute World Cup Series (PARAWCS 2017) világkupa versenysorozatában az ejtőernyősök először a horvát Rijekában, avagy Fiumében, majd a szlovén Bledben, a német Peitingben, az olasz Bellunoban és az osztrák Thalgauban mérkőztek meg egymással a lezárást jelentő svájci Locarno-i kihívás előtt.

Fotó: Parachute WCS Final Yellow Target facebook oldala