Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pontosság, gyorsaság, erő

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. szeptember 11. 12:04

Tizenharmadik alkalommal – a Honvéd Kossuth Lövész Klub szervezésében – zajlott le a MH Nemzetközi Katonai Szituációs Lőbajnokság Szentendrén, a MH Központi Kiképző Bázis lőterén. A versenyen 11 katonai alakulat és a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság csapata indult, összesen 96 versenyző mérte össze pontosságát, gyorsaságát és erejét.

A szituációs lövészet látványosabb, mint a sportlövészet más ágai, hiszen a sportág megalkotói a katonai és rendészeti szerveknél meghonosodott lövészetet ültették át a civil szférába, ebből alakult ki a Magyar Sportlövő Szövetség IPSC (International Practical Shooting Confederation) szakága.

1595891155

A bajnokságon 6 kreatív pályán mérhették össze tudásukat a résztvevők, az elbírálás döntő szempontja a feladat végrehajtásának időtartama és a találatok száma volt. A versenyfeladat a speciális célok leküzdése volt, az egyik pályán kötött, a többi 5 pályán szabad leküzdési sorrendben. A résztvevők dolgát nehezítette, hogy az elkövetett hibákért- a vétlen (no-shoot) célok lelövéséért, valamint a hiányzó találatokért- pontlevonás járt.

Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a bázis parancsnoka köszöntötte a versenyzőket, majd a verseny szabályainak ismertetése és az eligazítás után kezdetét vette a lőbajnokság. A verseny bíráit a MagICS Sportegyesület biztosította, a színvonalas lebonyolítás Fodor Lászlónak, a rendezőbizottság vezetőjének és Repnik László versenyigazgatónak, a Honvéd Kossuth Lövész Klub elnök-helyettesének munkáját dicséri.

Eredmények:

1595891155
Férfi csapat:

I. MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapata

II. MH Logisztikai Ellátó Központ csapata

III. MH 5. Bocskai István Lövészdandár csapata

Női csapat:

I. MH Logisztikai Ellátó Központ csapata

II. MH 86. Szolnok Helikopter Bázis 1-es csapata

III. MH 86. Szolnok Helikopter Bázis 2-es csapata

1595891156
Férfi egyéni:

I. Kiss József főhadnagy (MH 25/88. VZ.)

II. Hennel Sándor százados (86. Szolnok)

III. Petruska Sándor törzsőrmester (5. BI. LDD.)

Női egyéni:

I. Csete Annamária főtörzsőrmester (MH LEK)

II. Égető Andrea főhadnagy (MH LEK)

III. Kis Gabriella (MH 54. Veszprém)

1595891156
1595891156