Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pristina: váltás a portugáloknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. szeptember 29. 8:25

Szeptember 25-én ünnepélyes keretek között között rendezték meg a pristinai Slim Lines táborban a portugál vezetésű KFOR Tactical Reserve Manoeuvre Battalion parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségét. A leköszönő parancsnok, José Amaral Lopes alezredes megbízatásának lejártával hivatalosan átadta felelősségi jogkörét utódjának, Paulo Alexandre Simoes Marques alezredesnek.

1595925309
A parádéra felsorakozott a többnemzetiségű zászlóalj, melynek része a KFOR erőkbe felajánlott magyar század is.

Az ünnepségen megjelent a KFOR parancsnoka, Erhard Drews vezérőrnagy, Balla Lóránt, a Magyar Köztársaság koszovói nagykövete, Takács László ezredes, a magyar rangidős nemzeti képviselő, valamint Tajti Miklós alezredes, az MH KFOR Kontingens parancsnoka is.

Lopez alezredes beszédében köszönetet mondott a magyar kontingens parancsnokának és a zászlóalj katonáinak a kiváló munkájukért, valamint elismerését fejezte ki a két nemzet jó együttműködésével kapcsolatban. Kiemelte a magyar katonák közös feladatvégrehajtás  során megmutatott professzionalizmusát.

Az új parancsnok, Marques alezredes megköszönte elődjének és a beosztott portugál állománynak az elmúlt hónapokban végzett lelkiismeretes munkát, sok szerencsét kívánt a hazatérőknek, valamint ígéretet tett arra, hogy a megkezdett munkát – melyre méltán lehet büszke az itt szolgált állomány – ugyanolyan magas szinten folytatja az új váltás is.

1595925309
  (Kép és szöveg: TCL)