Rácsodálkoztak a magyar sonkákra az amerikai katonák
Szöveg: Demeter Ferenc | 2009. október 19. 14:42Különleges látogatásra került sor a Pápai Hús Rt feldolgozó gyárában. A Pápa Bázis Repülőtéren dolgozó külföldi katonák és családtagjaik jöttek el “vendégségbe”. A látogatást a gyár vezetése kezdeményezte, amit közel ötvenen el is fogadtak. A pici gyerekek nagyra nyitott szemekkel, félénken figyelték a körülöttük zajló, számukra szokatlan eseményeket.
A város életét meghatározó gyár nagytermében a vendégeket Politzer József ügyvezető igazgató fogadta és köszönte meg azt az érdeklődést, ami a bázison szolgálatot teljesítők tanúsítanak a gyárban folyó munka iránt.
Rövid ismertetőjében elmondta, hogy a gyár közel száz éves és fennállása alatt mindig a minőségi termékek előállítására törekedett.
Az üzemben a gyerekek egy kicsit félve nézték a nagy csarnokokat, a sok fehér ruhás bácsit és nénit, akik az asztalok mellett állva dolgoztak “valamit", és közben nem sokat foglalkoztak velük. A vendéglátók megmutatták, hogy a feldolgozandó hús milyen utat tesz meg a sertés kettévágásától a sonka formázásig.
És végül, a vendégekre még egy bemutató várt, ahol meg lehetett kóstolni azokat a finomságokat, amit itt a gyárban állítanak elő. A kolbásztól a sonkáig sokféle felvágottból lehetett választani és a gyerekek éltek is ezzel a lehetőséggel. Jó ízűen fogyasztottak a kirakott kóstolókból. Közben a beszélgetésekből megtudhattuk, hogy néhány vendég előtt már eddig sem voltak ismeretlenek a pápai termékek. Vannak közöttük olyanok, aki már az Egyesült Államokban is fogyasztották ezeket a termékeket és azért fogadták el ezt a meghívást, mert kíváncsiak voltak arra, hogy hol gyártják ezeket a finomságokat.
Fotó: Galovtsik Gábor