Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendésztanulók a dandárnál

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. május 17. 12:30

Visszatérő vendégeknek lehet tekinteni a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákjait a debreceni Kossuth-laktanyában. Ezúttal – a KatonaSuli-program keretében – a 9. évfolyamos rendésztanulók látogattak az MH 5. Bocskai István Lövészdandárhoz, hogy bepillantást nyerhessenek a katonai mindennapokba.

A harmincegy iskolás korán indult el otthonról, így a reggel fél nyolcas zászlófelvonásra már felsorakoztak a Bocskai-szobor előtt. A dandár munkanapjának „hivatalos" megkezdése után részt vettek a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj egyik rajszemléjén és reggeli eligazításán, majd meglátogatták a felderítők emlékszobáját. A dandár oktatási és nevelési részlegének katonái által összeállított programból nem hiányozhatott a fegyverzettechnikai bemutató sem.

Fekete András főhadnagy ismertetője után a diákok a dandár csapatmúzeumát tekintették meg, végül – a délig tartó látogatás utolsó elemeként – a 39. Lövészzászlóalj katonái segítségével közelebbről is megismerkedhettek a BTR-ekkel.

1595935842