Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendőrök őrzik a sörfesztivált

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. szeptember 29. 9:38

Az al-Kaida terrorszervezet Németországnak címzett fenyegető üzenetei nyomán szigorítják a müncheni sörfesztivált, az Oktoberfestet érintő biztonsági rendszabályokat.

Mint hétfőn a bajor fővárosban közölték, a több hektáros terület köré kordont vontak, amelynek átjáróit rendőrök őrzik. Ezeken az ellenőrzőpontokon csak a sörfesztivált ellátó cégek alkalmazottai, az Oktoberfest vendégei és más jogosult személyek haladhatnak át.

Megelőző céllal rendőri őrizetbe vettek két, Münchenben élő feltételezett iszlamista személyt – jelentette be Wilhelm Schmidbauer városi rendőrkapitány. Az intézkedéseket azzal indokolta, hogy az al-Kaida fenyegető videoüzenetében konkrét utalás hangzott el a müncheni sörfesztiválra mint potenciális célpontra.

Schmidbauer emlékeztetett arra is, hogy a múlt héten őrizetbe vett terroristagyanús személy, Bekkay Harrach “keserű ébredést" jósolt Németországnak a vasárnapi parlamenti választások után, amennyiben a Bundeswehr katonái nem vonulnak ki Afganisztánból. Mindazonáltal egyelőre nincsenek jelei annak, hogy a terroristák konkrét merényletekre készülnének – tette hozzá a rendőrkapitány.