Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb sikeres amerikai-afgán akció a tálibok ellen

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. szeptember 29. 9:21

Legalább 30 tálib fegyverest öltek meg afgán katonák és amerikai tengerészgyalogosok Afganisztán nyugati részén a lázadók egy erődítménye ellen indított közös műveletükben, amely még hétfőn este is folytatódott.

Mint a nyugati Faráh tartomány kormányzója, Roh ul-Amin elmondta, a Bala Buluk település körzetében vasárnap este kezdődött ütközetben légi erőt nem vetettek be, mivel Stanley McChristal amerikai tábornok – szem előtt tartva a civil lakosság védelmét – jelentősen korlátozta a légicsapások alkalmazását. Ul-Amin szerint a harcokban 50 tálib fegyveres vesztette életét, míg a szövetséges katonák és a helybéliek közül senki sem halt meg.

James Brownlee őrnagy, az amerikai erők szóvivője megerősítette a művelet hírét, de ő kevesebb, 30 tálib fegyveres megöléséről számolt be, s nem árult el további részleteket. Dzsalandar Sah Denam, az afgán hadsereg nyugat-afganisztáni erőinek parancsnoka a francia hírügynökségnek 40 fős tálib veszteségről nyilatkozott, s azt mondta, hogy az afgán katonák közül hatan megsebesültek. Amerikai veszteségekről azonban nem tudott.

CímkékAfganisztán