Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendőröket öltek a FARC gerillái

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. szeptember 14. 9:01

Három kolumbiai rendőrt öltek meg a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) fegyveresei az ország északi részén, a venezuelai határ közelében. A gerillák egy csapdába csalt járőrön ütöttek rajta hétfőn Tresbocas közelében és lelőttek három rendőrt, egyet megsebesítettek, míg ötödik társukat egyelőre eltűntként tartják nyilván a hatóságok.

Margarita Silva, a helyi kormányzóság képviselője az RCN állami rádióállomásnak nyilatkozva a FARC fegyvereseit vádolta meg a támadással, azt hangsúlyozva, hogy akció végrehajtásának körülményei a szélsőséges szervezetre utalnak.

Carlos Enrique Villadiego ezredes, a körzet rendőrfőnöke bejelentette: erősítést küldtek a régióba, hogy megfelelő választ adjanak a lázadók akciójára.

Az elmúlt héten, csütörtökön a FARC fegyveresei az ecuadori határ mellett támadtak meg rendőröket, nyolc embert megöltek, négyet pedig megsebesítettek.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök augusztus 7-i beiktatását követően a FARC és a másik nagyobb lázadó szervezet, a Nemzeti Felszabadítási hadsereg (ELN) is fokozta támadásait a biztonsági erők ellen.

Címkékjárőr